Focaccia naturel

 

Focaccia naturel

500 gr kant en klaar meel voor witbrood
300 ml water*

Of

maak het deeg zoals beschreven op Focaccia 2

 


zeezout
2 theel. gedroogde Italiaanse kruiden
olijfolie

 


 


*kijk voor de juiste verhouding op de verpakking van het broodmeel, iedere merk is anders!

 

 

 

Doe het meel voor witbrood en het water in het bakblik van de brood bakmachine.*
Zet deze aan op het deeg programma. ( 1,5 uur)

Haal het deeg uit het bakblik en maak er een platte schijf van.
Leg het op een met bakpapier bekleed bakblik.
Dek het af met plasticfolie en laat het op een warme plaats nog minimaal 1 uur rijzen.
Bestrijk het deeg met behulp van een kwastje met olijfolie. Druk met de duim hier en daar wat putten erin.. Bestooi grof gemalen zeezout en Italiaanse kruiden

Bak het brood in ongeveer 25 minuten af in een voorverwarmde oven van 225 Gr C.

Je kunt eventueel als het brood gebakken en nog warm is, het nog eens dunnetjes bestrijken met wat olijfolie zodat het brood mooi gaat glanzen.
Ik heb dat niet gedaan. Het heeft onze voorkeur om een heerlijke olijfolie en ( Himalaya) zout er apart bij te serveren.

 

 

Zorg ervoor dat de gist droog blijft en vul het bakblik buiten de broodbakmachine.

Plaats nu het bakblik in je broodbakmachine en stel je broodbakmachine in volgens de gebruiksaanwijzing.

Mocht je de gebruiksaanwijzing van je broodbakmachine kwijt zijn, kijk dan op de volgende site en kijk of de gebruiksaanwijzing van je broodbakmachine er tussen staat klik hieronder:

Broodbakmachine handleiding

Maak jouw eigen website met JouwWeb