Focaccia 2

 

Focaccia 2

Voor het deeg: 

450 gr meel voor witbrood
60 ml olijfolie
250 ml lauw water
5 gr zout
5 gr droge gist

 

Dit na het deeg maken:

zeezout
rozemarijn
kerstomaatjes, door gesneden
1 ui in dunne ringen
olijfolie

 

 

 

Doe de ingrediënten voor het deeg, de meel voor witbrood, olijfolie, water zout en droge gist in het bakblik van de broodbakmachine. Zet deze aan op het deeg programma. ( 1,5 uur)

Haal het deeg uit het bakblik en maak er een platte schijf van. Druk met de duim hier putten in. Bestrijk het deeg met een kwastje met olijfolie. Druk de tomaatje met de bolle kant naar beneden in het deeg ( anders wordt het deeg te nat) en leg de uienringen op het deeg. Bestooi dit alles ruim met grof gemalen zeezout en rozemarijn.

Dek het deeg af met plasticfolie en laat het op een warme plaats nog ruim 1 uur rijzen.

Bak het brood in ongeveer 25 minuten af in een voorverwarmde oven van 225 Gr C.

 

 

Zorg ervoor dat de gist droog blijft en vul het bakblik buiten de broodbakmachine.

Plaats nu het bakblik in je broodbakmachine en stel je broodbakmachine in volgens de gebruiksaanwijzing.

Mocht je de gebruiksaanwijzing van je broodbakmachine kwijt zijn, kijk dan op de volgende site en kijk of de gebruiksaanwijzing van je broodbakmachine er tussen staat klik hieronder:

Broodbakmachine handleiding