Appelbrood
Appelbrood
900 gr appels, in blokjes
200 gr basterdsuiker
2 eetlepels rum
1 eetlepel cognac
200 gr rozijnen
200 gr hele hazelnoten, walnoten of amandelen
100 gr pruimen
500 gr speltmeel (of tarwemeel)
2 theelepels bakpoeder
1 eetlepel ongezoete cacaopoeder
1 snufje gemalen kruidnagel
1/2 theelepel zout
1 eetlepel kaneelpoeder
1 scheutje appelsap
Meng de appels met suiker, rum en cognac. Laat gedurende een nacht wellen.
Combineer alle overige ingrediënten, behalve de appelsap in een kom. Voeg het appel-rum mengsel toe en roer goed om het volledig op te nemen. Roer de appelsap erdoor.
Verwarm de oven voor op 180 ° C / gasoven stand 4. Bedek twee bakplaten met bakpapier.
Giet het beslag in de bakvormen en bak gedurende 60 minuten. Verwijder het appelbrood uit de blikken en bak nog eens 10-20 minuten of totdat het brood goudbruin van kleur is geworden.
Maak jouw eigen website met JouwWeb