Appelbrood

 

Appelbrood

 

 

900 gr appels, in blokjes

200 gr basterdsuiker

2 eetlepels rum

1 eetlepel cognac

200 gr rozijnen

200 gr hele hazelnoten, walnoten of amandelen

100 gr pruimen

500 gr speltmeel (of tarwemeel)

2 theelepels bakpoeder

1 eetlepel ongezoete cacaopoeder

1 snufje gemalen kruidnagel

1/2 theelepel zout

1 eetlepel kaneelpoeder

1 scheutje appelsap

 

 

 

 

Meng de appels met suiker, rum en cognac. Laat gedurende een nacht wellen.

 

Combineer alle overige ingrediënten, behalve de appelsap in een kom. Voeg het appel-rum mengsel toe en roer goed om het volledig op te nemen. Roer de appelsap erdoor.

 

Verwarm de oven voor op 180 ° C / gasoven stand 4. Bedek twee bakplaten met bakpapier.

Giet het beslag in de bakvormen en bak gedurende 60 minuten. Verwijder het appelbrood uit de blikken en bak nog eens 10-20 minuten of totdat het brood goudbruin van kleur is geworden.