Authentiek Naanbrood

 

Authentiek naanbrood

 

Dit authentieke recept voor Indiaas naanbrood is lekker bij een volle, sausrijke curry.

 

 

 

175 ml warm water (45°C)

 

1 theelepel bakkersgist

 

1 theelepel suiker

 

250 gr witte bloem

 

1 theelepel zout

 

4 eetlepel ghee (Indiase geklaarde boter)

 

2 eetlepels yoghurt

 

2 theelepels kalonji (uienzaad)

 

 

 

Gist met warm water en suiker opkloppen tot het gist is opgelost. Afdekken en 10 minuten op een warme plek laten staan.

 

In 3 porties bloem en zout in een grote kom zeven. Het gistmengsel toevoegen, 1/2 van de ghee en alle yoghurt. Tot een zacht deeg mixen en vervolgens op een bebloemd oppervlak ong. 5 minuten kneden tot het deeg zacht en elastisch is. Leg het deeg in een grote, ingevette kom, afdekken en 1 1/2 uur op een warme plek tot een verdubbeld volume laten rijzen.

 

Het deeg neerslaan en 5 minuten kneden. In 6 gelijke porties verdelen en elk stuk uitrollen tot een rond naanbrood van 20cm diameter.

 

Een bakplaat afdekken met aluminiumfolie en folie invetten. Naanbrood met een beetje resterende ghee invetten en een beetje kalonji erover strooien. Bak de broodjes 1 voor 1 gedurende 2 minuten per kant onder een hete grill of tot ze opgebold en bruin zijn.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb