Focaccia

 

Focaccia

 Focaccia wordt deels met de broodbakmachine gemaakt en afgebakken in een traditionele oven

De kruiden & kaas zijn optioneel... maar wel erg lekker! Ideaal bij Italiaanse pasta maaltijden & - salades!

 

580 gr. witte bloem

345 ml. water

1 1/2 tl. zout

3 el. olijfolie

3 el. suiker

2 el. magere melkpoeder

1 ei, licht geklopt

6 gr. droge gist

 

Nadat de broodbakmachine zijn werk gedaan heeft op de stand voor deeg, leg het deeg op een bakplaat, maak het een beetje een vierkant geheel. Borstel er wat olijfolie over.

Optioneel: Strooi over het deeg wat knoflook- & uienpoeder, gedroogde peterselie, - basilicum, - rozemarijn en wat geraspte parmezaanse kaas, alsmede een klein beetje zout.

Laat nog een uurtje onder een geurvrije theedoek rijzen.

Daarna ca. 22 minuten afbakken in een oven van 190 ºC (hete lucht 170 ºC) Eet smakelijk!

 

Zorg ervoor dat de gist droog blijft en vul het bakblik buiten de broodbakmachine.

Plaats nu het bakblik in je broodbakmachine en stel je broodbakmachine in volgens de gebruiksaanwijzing.

Mocht je de gebruiksaanwijzing van je broodbakmachine kwijt zijn, kijk dan op de volgende site en kijk of de gebruiksaanwijzing van je broodbakmachine er tussen staat klik hieronder:

Broodbakmachine handleiding

Maak jouw eigen website met JouwWeb