Citroen-gemberbrood

 

Citroen-gemberbrood

 

225 ml water

1 theelepel zout

1 1/2 theelepel koolzaadolie

1 theelepel citroensap

400 gr broodmeel

1/2 theelepel kaneelpoeder

1 theelepel gemberpoeder

3 eetlepel kristalsuiker

1 theelepel droge gistkorrels

30 gr gekristalliseerde stemgember, gehakt

1 eetlepel kristalsuiker, indien gewenst

 

 

 

Alle ingrediënten behalve de gekristalliseerde stemgember volgens de volgorde van de gebruiksaanwijzing in de bak van de broodmachine doen. Kies het deegmenu; druk op Start.

 

Leg het deeg aan het eind van de cyclus op een met bloem bestoven plank. Even kneden, tot een bal vormen, afdekken en 15 minuten laten rusten.

 

Het deeg neerslaan en de gekristalliseerde gember erdoor kneden. Tot een brood vormen en in een licht ingevette bakvorm van 23x12 cm leggen. Afdekken en in ong. 45 minuten tot bijna verdubbeld volume laten rijzen.

 

Verwarm intussen de oven voor op 190°C/gasstand 5.

 

Haal, vlak voor het bakken, de bovenkant door met een scherp mes. Bestrooi indien gewenst met 1 eetl suiker.

 

Bak 30 min in de voorverwarmde oven, of tot de bodem van het brood hol klinkt als je er op klopt. Verwijder brood naar een rooster en koel voor het serveren.

 

Mocht je de gebruiksaanwijzing van je broodbakmachine kwijt zijn, kijk dan op de volgende site en kijk of de gebruiksaanwijzing van je broodbakmachine er tussen staat klik hieronder:

Broodbakmachine handleiding

Maak jouw eigen website met JouwWeb