Bananenbrood

 

Bananenbrood uit broodbakmachine

 

260 gr witte bloem

1 theelepel bakpoeder

1/2 theelepel soda bicarbonaat

150 gr ruwe rietsuiker

3 eetlepels plantaardige olie

2 eieren

2 bananen, gepeld en in lengterichting gehalveerd

 

 

Bij dit deeg is het van belang dat je bij je broodbakmachine blijft tot de bak tijd ! 

 

De ingrediënten aan de broodmachine toevoegen.

 

Kies het deegmenu en druk op Start. Meng het brood 3-5 minuten tot de bananen gepureerd zijn en de ingrediënten goed gemengd. Indien nodig met een rubberen spatel het deeg van het bakblik verwijderen. Na 3-5 minuten op Stop drukken. Niet verder mengen.

 

De bovenkant van het deeg met een rubberen spatel egaliseren.

 

Bakmenu kiezen en op Start drukken. De baktijd kan per broodbakmachine verschillen, maar moet ong. 50 minuten bedragen. Het brood is gaar als een cocktailprikker schoon uit het midden van het brood komt. Als er nog deeg aan de cocktailprikker zit, de broodbakmachine weer in bakstand zetten en 10-15 minuten verder bakken. Blijven controleren tot het brood gaar is.

 

Het bakblik uit de broodbakmachine halen. Het brood nog 10 minuten in het blik laten zitten, dan eruit halen en op een rooster volledig laten afkoelen.

 

Vul het bakblik buiten de broodbakmachine.

Plaats nu het bakblik in je broodbakmachine en stel je broodbakmachine in volgens de gebruiksaanwijzing.

Mocht je de gebruiksaanwijzing van je broodbakmachine kwijt zijn, kijk dan op de volgende site en kijk of de gebruiksaanwijzing van je broodbakmachine er tussen staat klik hieronder:

Broodbakmachine handleiding

Maak jouw eigen website met JouwWeb