Kwarkbrood

 

Kwark brood

 

Een heerlijk kwarkbrood uit de broodbakmachine. Hier een basisrecept, maar ook erg lekker om er een handjevol rozijnen en nootjes aan toe te voegen. Zowel met zoet beleg als met een plakje kaas erg lekker. Je kunt het brood natuurlijk ook gewoon in de oven bakken.

 

 

 

475 gr broodmeel (of zelfrijzend bakmeel)

 25 gr glutenmeel

 10 gr zout

 40 gr honing

 2 eieren, losgeklopt

 450 gr kwark (naturel)

 1 (7 gr) zakje gist

 

 

 

Klop de eieren los in een kom. Meng hier de kwark en de honing goed doorheen.

 

Meng in een andere kom het broodmeel, glutenmeel en het zout. Meng hier eventueel ook de nootjes en rozijnen door.

 

 

 

Doe het kwarkmengsel onderin de broodbakmachine. Het meelmengsel erbovenop en maak hierin een kuiltje. Doe de gist in het kuiltje.

 

Zet de broodbakmachine meteen aan (niet uitstellen, vanwege de eieren en de kwark) op de basisstand voor een groot brood met medium korst.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb