Kruidig italiaans tomatenbrood

Kruidig italiaans tomatenbrood

 

3 eetlepel olijfolie (of beter nog, de olie van de zongedroogde tomaten)

360 gram bloem (of half bloem en half griesmeel, dat doe ik altijd)

260 milliliter water (of 175 milliliter water plus 6 eetlepels melk)

1,5 theelepel suiker

1,5 theelepel zout

1 tot 2 tenen knoflook

1,5 theelepel gedroogde basilicum

0,75 theelepel gedroogde oregano

0,5 theelepel gedroogde tijm

0,25 theelepel gedroogde rozemarijn

50 gram parmezaanse kaas

1 eetlepel gist (het grote maatschepje)

6 eetlepel zongedroogde tomaten, in stukjes geknipt *

 

* De tomaten pas na de eerste piep toevoegen !!

 

Verhit de olie in een kleine koekenpan. Doe er de fijngesneden knoflook en kruiden in en fruit 2 minuten. Zorg dat de knoflook niet bruin wordt omdat hij dan bitter wordt. Neem zo nodig de pan van het vuur. De kruiden zullen blijven bakken in de hete olie.

 

Voeg de ingredienten uit het recept, ook op die volgorde in het bakblik van je broodbakmachine !

Zorg ervoor dat de gist droog blijft en vul het bakblik buiten de broodbakmachine.

Plaats nu het bakblik in je broodbakmachine en stel je broodbakmachine in volgens de gebruiksaanwijzing.

Mocht je de gebruiksaanwijzing van je broodbakmachine kwijt zijn, kijk dan op de volgende site en kijk of de gebruiksaanwijzing van je broodbakmachine er tussen staat klik hieronder:

Broodbakmachine handleiding

Maak jouw eigen website met JouwWeb