Ierse sodafarls

 

Ierse Sodafarls

 

Deeg voor sodabrood wordt tot een cirkel uitgerold en in 4 kwarten (farl) gesneden. Vervolgens worden ze in een grill- of koekenpan gebakken. Traditioneel was dit de snelste manier om sodabrood te maken voor onverwachte gasten die voor de gezelligheid langskwamen. Het brood is het lekkerst als het vers gegeten wordt met boter en jam, maar ook heerlijk als het als onderdeel van een Iers ontbijt wordt gebakken.

 

 

 

250 gr bloem

 

1 tl baksoda

 

250 ml karnemelk

 

 

 

 

 

 

 

Een zware grillpan matig heet voorverwarmen.

 

 

 

In een kom bloem en zout vermengen en baksoda erbij zeven. Een kuiltje in het midden maken en daar de karnemelk in schenken.

 

Snel tot een deeg mixen en op een royaal bebloemd oppervlak licht kneden.

 

Een platte cirkel vormen (ong 1 cm dik) en deze met een bebloemd mes in 4 parten snijden.

 

 

 

Een beetje bloem over de bodem van de hete pan strooien en daarin de farls in 6-8 minuten per kant goudbruin bakken.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb