Iers sodabrood

 

Iers sodabrood

 

Een heel eenvoudig te bereiden brood. Het brood is het lekkerst als u het een dag of een paar uur van te voren bakt.

 

 

450 gr witte bloem 

1 eetlepel bakpoeder

65 gr kristalsuiker 

1 theelepel zout

1 theelepel baksoda 

1 ei, licht geklopt

450 ml karnemelk

50 gr boter, gesmolten

 

 

 

De oven voorverwarmen op 165°C/gasstand 3. Een bakvorm van 23x12 cm invetten.

 

Bloem, bakpoeder, suiker, zout en baksoda vermengen. Ei en karnemelk samen opkloppen en dit in 1 keer aan het bloemmengsel toevoegen. Mixen tot het deeg net vochtig is. Boter erdoor roeren en het deeg in de ingevette bakvorm schenken.

 

Ong 1 uur in de voorverwarmde oven bakken tot een vleespen schoon uit het midden van het brood verwijderd kan worden. Op een rooster laten afkoelen, vervolgens in een schone, droge theedoek wikkelen en een paar uur of een nacht laten rusten.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb