Chocolade pompoenbrood
Chocolade pompoenbrood
500g rietsuiker
400g pompoenpuree (in blik of vers)
250ml plantaardige olie
150ml water
4 eieren
450g bloem
1 eetlepel kaneelpoeder
1 eetlepel gemalen nootmuskaat
2 theelepels bakpoeder
1 1/2 theelepel zout
200g chocolate chips (of stukjes gewone chocola)
75g gehakte walnoten (optioneel)
Verwarm de oven voor op 180 C / gasovenstand 4. Vet 3 bakblikken van 23x12cm en bestuif met bloem.
Meng in een grote kom de suiker, pompoen, olie, water en eieren. Mix dit tot een glad geheel. Roer de bloem, kaneel, nootmuskaat, bakpoeder en zout erdoor. Meng de chocolade en noten er voorzichtig door. Vul de bakblikken voor 1/2 tot 3/4.
Bak in 1 uur gaar, tot een in de cake gestoken mes er schoon uitkomt. Laat afkoelen op een rooster alvorens de bakvormen te verwijderen.
Mocht je de gebruiksaanwijzing van je broodbakmachine kwijt zijn, kijk dan op de volgende site en kijk of de gebruiksaanwijzing van je broodbakmachine er tussen staat klik hieronder: